Docenten Muziektheater

Andrea Noske

Andrea Noske schrijft voorstellingen, liedjes, teksten en acteert en zingt in voorstellingen, zowel voor kinderen op de basisschool als voor volwassenen. Ze heeft haar eigen bedrijf Puentes Productions waarmee ze theatervoorstellingen, korte films en binnenkort ook series produceert.

“Toen ik 6 jaar was, stond ik voor het eerst op het podium van Theater Pepijn in Den Haag, met mijn viooltje en sindsdien was ik gedurende de hele basisschool niet meer weg te slaan van het wekelijks open podium. De ene keer met mijn viooltje, dan weer playbacken en een dansje, maar ik las ook vaak zelfgeschreven verhalen voor. In groep 8 schreef ik mijn eerste musical naar het boek ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw, welke als eindmusical in productie ging. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat ik na de middelbare school bedrijfseconomie ging studeren, is ook voor mij nog steeds een raadsel. Maar gelukkig, na enkele jaren te werken in het bank- en verzekeringswezen diende ik mijn ontslag in om mijn tweede studie, cabaret en kleinkunst aan de Paul van Vliet Academie te starten. Ook richtte ik De Haagse Spot op, een try-out podium voor cabaret en kleinkunst. Vlak voor mijn afstuderen in 2015, won ik de juryprijs van het Utrechts Cabaret Festival.

Het mooiste aan het werken voor en met kinderen is alle liefde die je ervoor terugkrijgt; kinderen die na je voorstelling op je afkomen om te knuffelen en tekeningen te geven, kinderen die je tijdens het lesseizoen ziet groeien en hun angsten ziet overwinnen, trotse ouders na de eindpresentaties van de kinderen.

Tijdens het lesgeven ga ik uit van de eigen talenten van de kinderen. Soms kun je je verbazen over hoeveel ze al weten en alles wat ze kunnen verzinnen. Ik ga mee in hun fantasie en begeleidt dit tot een verhaal met een begin, midden en eind. Onderwijl leer ik de kinderen hoe je je op het podium beweegt, leer ik ze emoties toe te passen, hun stem te gebruiken en samen te werken. Ze ontdekken de basis van het acteren en creëren op hun eigen manier, door het te doen, door improvisaties die ik steeds stukje bij beetje uitbreidt met de ‘do’s and don’ts’ van het acteren.”