Docenten Slagwerk

Anno Appelo

Anno Appelo (1959) begon zijn muzikale loopbaan bij de plaatselijke muziekvereniging: “De Bazuin” te Oud-Beijerland. Na een slagwerkopleiding bij deze vereniging studeerde hij de hoofdvakken slagwerk en hafabra-directie aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde daar de diploma’s slagwerk docent musicus en uitvoerend musicus in 1983 en 1985 en het praktijkdiploma en het einddiploma hafabra-directie in 1984 en 1986. Anno nam deel aan verschillende dirigentencursussen waaronder die voor koordirectie van de Kurt Thomas Stichting te Den Haag, diverse Hafabra dirigentencursussen, in Trossingen en tijdens het WMC.

Al tijdens zijn studie was Anno werkzaam als vaste remplacant-slagwerker bij onder andere het Nederlands Balletorkest, de omroeporkesten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Na verloop van tijd kwam het zwaartepunt van zijn werkzaamheden meer op het dirigeren te liggen. Hij dirigeerde onder andere brassband ‘Rijnmond’ te Rotterdam, brassband Schoonhoven , Provinciale Brassband Groningen en tevens een semi-professioneel harmonieorkest: de Douaneharmonie Nederland. Daarnaast dirigeerde Anno ook diverse slagwerkensembles, waaronder ook dat van de muziekvereniging “De Bazuin” in zijn woonplaats Oud-Beijerland.

Op dit moment is Anno dirigent van brassband “Oefening en Uitspanning” te Wijk en Aalburg en Altenabrass. Tevens is hij regelmatig als gastdirigent werkzaam bij verschillende andere blaasorkesten. In dat kader nam hij ook met Fanfareorkest Joost Wiersma uit Jistrum(Friesland) deel aan het WMC te Kerkrade in de eerste divisie in 2009.

Tevens is Anno docent slagwerk bij verschillende muziekverenigingen en muziekscholen, jurylid slagwerk bij de verschillende muziekbonden en examinator/ gecommitteerde bij landelijke slagwerkexamens. Vanwege zijn brede directie-ervaring -op zowel slagwerk- als orkestgebied- was hij een aantal jaren bestuurslid van de Bond van Orkestdirigenten.