Docenten Saxofoon

Daphne Wesseling

Op 6 jarige leeftijd begon Daphne (1998) met het bespelen van de blokfluit. Al snel maakte zij de overstap naar de saxofoon bij de plaatselijke muziekvereniging Orpheus te Bathmen. Na een aantal jaar saxofoonles te hebben gehad van verschillende docenten is zij in 2016 gestart aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Hier studeerde Daphne Klassiek saxofoon en volgde haar lessen bij Johan van der Linden. Tijdens haar studie volgde zij ook directielessen bij Joost Smeets en Fried Dobbelstein. Haar stage mocht Daphne afleggen bij Orkest Koninklijke Marechaussee en houtblaasatelier ‘de Nooteboom’. In 2021 heeft Daphne haar Bachelor diploma in ontvangst mogen nemen.

Daphne geniet van de veelzijdigheid van de saxofoon maar ook van haar beroep als muzikant met al zijn facetten. Al sinds 2017 is Daphne met veel plezier en enthousiasme saxofoondocente bij diverse verenigingen en muziekscholen, muziekdocente op scholen en treed zij regelmatig op als uitvoerend saxofoniste in orkesten, ensembles of als soliste.

Daphne heeft onder andere gespeeld in het Gelders Fanfare Orkest (sopraan saxofoon), Nederlands Jeugd Fanfare Orkest (alt saxofoon), ArtEZ HKU Saxophone Orchestra (diverse saxofoons) en speelt momenteel nog in Duo di Alloro (diverse saxofoons).

Naast docerend en uitvoerend saxofoniste is Daphne ook nog dirigente.