Docenten Piano (klassiek)

Eline de Gast

Eline de Gast studeerde klassiek piano aan het Conservatorium van Rotterdam (CODARTS) bij Stéphane de May en Bart van de Roer waar zij cum laude afstudeerde.

Eline treedt regelmatig op als solist, kamermusicus en begeleider in de grote concertzalen van Nederland. Zo concerteerde zij meerdere malen in de Jurriaanse Zaal van De Doelen met muziek van Fauré, Dvorák en Mendelssohn. Ook trad zij op in de Zeeuwse Concertzaal en de Grote Zaal van De Doelen met werken voor twee piano’s en orkest en begeleidde zij een dansvoorstelling op het Free to Move Dansgala in het bijzijn van prinses Beatrix. Afgelopen maart concerteerde zij met het beroemde Lets Radiokoor met werken van Brahms, Karlsons en Vasks.

Naast uitvoerend musicus is Eline ook op educatief gebied actief en wil zij door middel van het geven van pianolessen en workshops haar liefde voor muziek aan anderen doorgeven.

Voor haar eindscriptie van de bachelor klassiek piano heeft Eline onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van muzikaliteit bij kinderen en daarbij met name onderzocht hoe muzikaliteit bij kinderen het beste gestimuleerd kan worden. De opgedane kennis en resultaten van deze met lof beoordeelde scriptie past zij toe in de praktijk van het lesgeven.
www.elinedegast.nl