Docenten Blokfluit

Elly Bakker

Elly Bakker studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak blokfluit en als bijvak klavecimbel, nadat zij daarvoor een studie fysiotherapie had afgerond. In 1985 studeerde zij af als blokfluitist ( akte B en DM). Zij behaalde ook een bevoegdheid AMV in 1992.

Zij gaf les aan muziekscholen op Voorne –Putten, Roosendaal, Zeeland en Hoeksche Waard. Verder gaf zij ook jaren de cursus ‘spelen met muziek ‘ voor kleuters en muziektheorie aan de muziekschool Westvoorne.

Op Goeree Overflakkee kreeg ze de kans om een uitgebreide blokfluitafdeling op te zetten. Er zijn lessen voor jong en oud ( 6 tot 75 jaar), op blokfluiten groot en klein en in verschillende lesvormen. Samenspel is een belangrijk element bij het musiceren. Er zijn drie blokfluitensembles: ‘about twelve’ ( kinderen hebben ongeveer 3 jaar les), ‘allegro vivace’( gevorderde bloklfuitspelers jeugd) en ‘cunando’ ( volwassenen).

Er zijn lessen op alle niveaus, van beginner tot aankomend conservatorium student.

De blokfluiten, die we bespelen gaan van de sopranino tot de subbasblokfluit.

“Al ruim 25 jaar geef ik les op Goeree-Overflakkee. Dit doe ik nog altijd met veel plezier. De uitdaging om iemand het plezier in musiceren te laten voelen ga ik nog altijd graag aan”.

Andere activiteiten van Elly zijn:
Het geven van concerten, dirigeren van de cantorij van de Protestantse Gemeente Oostvoorne, workshops blokfluit, projecten met cantorijen, dirigeren van Evensongs, schoolconcerten en projecten op basisscholen, waaronder nu de Muziekcarrousel op Goeree-Overflakkee.