Docenten Bugel, Cornet, Trompet

Emiel Van Gemert

Emiel(1993) werd op 6-jarige leeftijd lid bij Crescendo Zuid-Beijerland. Op 9-jarige leeftijd begon hij met cornet spelen. Ondertussen doorliep hij de Mavo en MBO detailhandel. Na enkele jaren gewerkt te hebben groeide de interesse om op hoger niveau muziek te maken. Dit resulteerde aan een bezoek aan het Utrechts Conservatorium waar hij in de zomer van 2015 aangenomen werd voor de vooropleiding. Een jaar later startte hij aan zijn Bachelor opleiding bij Arto Hoornweg.

In de zomer van 2019 is Emiel aangenomen bij de Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’. Hij musiceert hier wekelijks en remplaceert via deze weg bij andere defensieorkesten zoals de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers & Jagers’, de Fanfare ‘Bereden Wapens’ en de Marinierskapel.

In de zomer van 2020 heeft Emiel zijn bachelor afgerond met ‘vlag en wimpel’. Hierna volgde een tussenjaar en werd Emiel in voorjaar 2021 aangenomen voor de Master of Music op Codarts Rotterdam. Hij studeert hier bij Jeroen Schippers & Andre Heuvelman. Hij staat momenteel op het punt van afstuderen.

Ondanks dat de Bb-trompet zijn lievelingsinstrument is, speelt Emiel graag ook andere instrumenten zoals de C-trompet, Eb-trompet, Piccolotrompet en Bugel.

Naast het uitvoerende gedeelte van zijn werk geeft Emiel les bij Crescendo Zuid-Beijerland, Prinses Juliana Klaaswaal, NLS ’s Gravendeel en dirigeert hij Harmonie Amicitia in Steenbergen.