Docenten Hoorn

Erik Rozendom

Geboren in het Twentse Rijssen in mei 1979, Is Erik zijn muzikale loopbaan begonnen op zijn 6de aan de plaatselijke muziekschool op blokfluit, om daarna over te stappen naar muziekvereniging Wilhelmina waar hij, na een jaar trompetles op zijn 9de met hoornles begon. Na 10 jaar hoornles haalde Erik zijn D-diploma bij de KNFM, ondertussen doorliep hij de Mavo, Lbo- en Mbo-bouwkunde alvorens hij besloot om aan het conservatorium te gaan studeren.

Erik begon zijn hoornstudie in 2001 bij Petra Botma aan conservatorium ArtEZ in Zwolle, in 2002 vervolgde hij zijn studie bij Martin van de Merwe en Bob Stoel aan conservatorium Codarts in Rotterdam. Waar hij in 2005 zijn 1ste fase diploma behaalde en in november 2007 Cum Laude slaagde voor zijn 2e fase diploma Hoorn.

Als rempla├žant heeft Erik in verschillende Nederlandse symfonieorkesten en ensembles gespeeld, waaronder Orkest van het Oosten, Rotterdam Philharmonisch Orkest, Marinierskapel en de Luchtmachtkapel.

Sinds 2005 is Erik in de Musicalwereld actief en heeft in middels gespeeld in meer dan 10 producties, zoals bij o.a. Tarzan, Evita, Les Miserables en Miss Saigon.

Momenteel heeft Erik een baan bij de zeer succesvolle productie Soldaat van Oranje die inmiddels al ruim 8 jaar speelt.

In 2017 sloot Erik de studie HaFaBra-directie af bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. Inmiddels dirigeert Erik bij 2 fanfares en 1 harmonie; Concordia Hooge Zwaluwe (Fa 3e div), Sempre Crescendo Middelharnis (Fa 1e div) en St. Caecilia Made (Ha 3e div)
Erik begon al vroeg met het arrangeren van bestaande muziekstukken voor de orkesten waarin hij speelde. Na een aantal succesvolle opdrachten heeft hij besloten om meer professioneel te gaan arrangeren en verschijnen er elk jaar een aantal arrangementen voor Harmonie, Fanfare en Brassband van zijn hand. Deze worden over het algemeen uitgegeven mij Molenaar Edition.

www.rozendommusic.com