Docenten Gitaar

Gerhard Koele

Iedereen van 6 t/m 60+ kan zonder enige voorkennis op de akoestische gitaar leren spelen bij gitaardocent Gerhard Koele.

Jonge kinderen zingen en spelen na de eerste les al een liedje op gehoor. Eerst leren zij gitaarspelen met de juiste houding en vingerzetting. Als zij na 8 tot 10 lessen een aantal liedjes in hun vingers met de juiste speelhouding, dan gaan zij noten leren lezen, zoals je als kind eerst leert praten en daarna lezen en schrijven.

Met wat oudere leerlingen en volwassenen kan gestart met de klassieke methode ( klassieke houding en speelwijze, noten lezen vanuit een lesboek ) of een methode met akkoorden. Vier lessen zijn dan nodig om je eerste song te spelen. Je krijgt de meest recente liedjes op papier aangeboden compleet met akkoordschema en evt. zangtekst.

De lessen wordt gaande weg meer op maat gesneden, passend bij de interesse en mogelijkheden van de leerling. Wil de leerling noten leren lezen, popsongs spelen en/of zingen bij de gitaar, klassieke of spaanse muziek spelen of een mix daarvan, vrijwel alles is mogelijk. Het speelplezier van de leerling staat voorop want dat vergroot zijn muzikale mogelijkheden en versnelt zijn ontwikkeling.

Van jongs af aan speelde Gerhard Koele in diverse bandjes. Hij besloot verder te gaan op de akoestische gitaar en studeerde in 1986 af bij Dick Hoogeveen aan het Rotterdams Conservatorium.

Al vanaf zijn studietijd geeft hij gitaarles in Ridderkerk, de Hoeksche Waard en Barendrecht.Daarnaast vormde hij 23 jaar lang met Pieter Jan den Hartigh het Meander Gitaarduo (zie YouTube), dat twee succesvolle CD’s uitbracht.Sinds 2001 organiseren zij het GrootGitaarGala (zieYouTube), een jaarlijks evenement rond de akoestische gitaar in theater Het Kruispunt in Barendrecht.