Docenten Dwarsfluit

Marije Weenink

Marije Weenink, geboren in 1995, is op haar zevende begonnen met dwarsfluitlessen in haar toenmalige woonplaats Dirksland. Inmiddels heeft ze haar bachelor diploma gehaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en een master diploma op zak van het Conservatorium van Amsterdam.

Ze speelt regelmatig met orkesten en ensembles, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest, het Ebony ensemble en haar fluitsextet 6Sense. Ook heeft ze bij diverse theater en musical voorstellingen gespeeld.

Naast het optreden geeft Marije met veel passie les aan jong en oud. Plezier hebben in het muziek maken is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. Als beginner leer je de dwarsfluit goed te beheersen en een mooie klank te maken. Ook leer je noten lezen en zal er veel worden samengespeeld. Heb je al eens les gehad en wil je de fluit weer uit de kast halen? Ook dat kan! Je gaat je meer verdiepen in het ademhalen, interpretatie van verschillende muziekstukken en het samenspel. Marije geeft les met een persoonlijke aanpak voor iedereen en natuurlijk veel passie voor muziek!