Docenten Zang (klassiek)

Marlotte van 't Hoff

Sopraan Marlotte van ’t Hoff studeerde solozang klassiek bij Hanneke Kaasschieter aan het Fontys conservatorium te Tilburg, waar ze in 2015 met succes afstudeerde. Een excellentieprogramma voor het oratoriumvak rondde ze al een jaar eerder af. Hiervoor werd ze eveneens opgeleid door Hanneke Kaasschieter. Masterclasses volgde ze bij Miranda van Kralingen, Maarten Koningsberger, Peter Kooij en Johannette Zomer.

Marlotte is een veel gevraagde soliste bij uitvoeringen van cantates en oratoria. Ze beschikt over een breed repertoire uit verschillende stijlperiodes. Naast werken van J.S. Bach, G.F. Händel en F. Mendelssohn staan ook modernere werken van A. Copland, S. Barber en M. Tippett op haar programma. Met regelmaat treedt ze op met ensemble Consort of Voices, waarmee oude muziek uitgevoerd wordt.

Marlotte voelt zich thuis in zowel de liedkunst als in oratorium- en operawerken. Op het operapodium speelde ze de rol van Papagena in “Die Zauberflöte” van W.A. Mozart. De rol van Blanche vertolkte ze in de opera “Les Dialogues des Carmelites” van F. Poulenc, onder regie van Jeroen Lopes Cardozo. Ze werkte samen met dirigenten als Arjan Tien, Arjan van Baest, Louis Buskens, Rinus Verhage, Bas van Houte en Ludo Claesen. Ook was ze live te horen op radio 4 in het programma Opium en boekte ze succes met verschillende liedrecitals.

Naast haar werk als uitvoerend musicus geeft Marlotte met plezier zangles. Werkervaring heeft ze opgebouwd tijdens het geven van privé lessen en als zangdocent aan de vooropleiding en de afdeling Young Musicians van het Fontys conservatorium in Tilburg. Haar visie is er op gericht om leerlingen het plezier van zingen te leren ervaren. Zingen is erg persoonlijk, waarbij je hele lijf je instrument is. Werken aan goede ademsteun en techniek is daarom van belang voor de ontwikkeling van de zangstem. Zangles volgen bij Marlotte is maatwerk.