Docenten Bugel, Cornet, Trompet

Nelly van der Vegt

Nelly is al meer dan 38 jaar een zeer bevlogen Muziekdocente voor koperen blaasinstrumenten. Voor trompet,bugel,cornet, bariton en euphonium kunt u bij haar terecht, Veel van haar oud leerlingen spelen in eerste divisie orkesten en ook zijn er een flink aantal doorgestroomd naar het conservatorium en zijn beroeps musici geworden. Nelly van der Vegt studeerde eerst aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar ze de onderwijsacte A heeft behaald en vervolgde haar studie aan het Rotterdams Conservatorium beide bij John Floore, waar ze in 1982 haar onderwijsacte B behaalde . Tijdens haar studie maar ook na haar afstuderen,heeft ze zich zo breed mogelijk georiënteerd in de muziekwereld. Zo speelde ze in Gospel groepen, koperensembles, Ned Studenten Kamerorkest, in een Europees Studentenorkest in Italië, het Asko ensemble te Amsterdam.(hedendaagse muziek) maar ook in een Circusorkest en in nog vele andere ensembles . Voor 2016 gaf zij les bij ToBe waar ze naast het lesgeven de hafabra coördinator was en tal van festiviteiten organiseerde . Na het failliet gaan van dit instituut is zij als zelfstandige verder gegaan.

Nelly verzorgd op dit moment lessen bij een aantal verenigingen te weten:
Wilhelmina in Numansdorp, MaasMuziek in Puttershoek, Pro Patria in Dordrecht, ook op Goeree Overflakkee ,waar de leden van de verenigingen allemaal les krijgen via de Muziekschool ,heeft ze een aantal leerlingen. Verder is ze actief in het Muziekcarrousel programma van deze muziekschool op de basisscholen. Ook geeft ze nog les bij de Muziekschool Hoeksche Waard, waar ze ook in het bestuur zit.

Nelly heeft liefde voor het verenigingsleven, zelf is ze lid van muziekvereniging Concordia te Krimpen ad IJssel waar ze op de bugel speelt. Ook was ze coach van het Drechtsteden Trombone Ensemble.