Docenten Bugel, Cornet, Trompet

Suzanne Baai

Suzanne Kanters-Baai komt uit een muzikale familie, bijna alle familieleden speelden in de plaatselijke fanfare OBK Pernis. Toen Suzanne 9 jaar werd, ging ze als vanzelfsprekend ook meedoen op trompet. Op haar 14e begon ze aan de vooropleiding van het conservatorium waar al snel bleek dat trombone haar beter lag. Uiteindelijk studeerde ze in 2012 af als uitvoerend musicus op trombone. Tijdens en na haar studie werkte ze als freelance trombonist in verschillende ensembles en orkesten. Ging op tournee met het NJO en ontdekte dat lesgeven erg leuk is. Omdat dat lesgeven haar zo beviel heeft ze na het conservatorium ook haar PABO diploma gehaald.

Tegenwoordig geeft ze bij verschillende muziekverenigingen muzieklessen op trompet, bugel, trombone, bariton, bas en blokfluit. Ze geeft allerlei muziekworkshops op basisscholen en in het voorgezet onderwijs, werkt regelmatig als Mrs. Pbone en is ook trombonist in het Zeeuws Orkest.

Suzanne geniet ervan als ze kinderen en volwassenen verder kan helpen in de wereld van de muziek. Van de eerste ervaring met een muziekinstrument tot het uitpluizen van een ingewikkeld solostuk, alles met veel positieve energie. Ze houdt ervan hard te werken met een groep of leerling, toewerken naar het moment waarop je kunt genieten van grote en kleine successen die het muziek maken steeds weer brengt en je motiveert om weer een stapje hoger te komen.