Leren samen musiceren? Doe mee aan het LeerOrkest GO

Wie in groep 5 of 6 van de basisschool zit, heeft vaak al kennisgemaakt met muziek via de Muziekcarrousel. Dat is een programma van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee voor groep 4 van de basisschool. Daarna, in groep 5 en 6, kun je samen met anderen leerlingen een muziekinstrument leren bespelen in het LeerOrkest GO.Wie zich voor het LeerOrkest GO aanmeldt krijgt een instrument in bruikleen. Het LeerOrkest bestaat uit 25 leerlingen, die tijdens een serie van acht lessen liedjes leren spelen. Daarna is de afsluiting van het project: een kleine presentatie, eventueel in samenwerking met een muziekvereniging en/of ervaren muzikanten.

Samen muziek maken is niet alleen leuk, maar ook een stimulans voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Bij muziek maken komt veel kijken, zoals concentratie, discipline, doorzettingsvermogen en zorg dragen voor je instrument. Samen spelen levert succeservaringen op. Deelnemers voelen zich trots en competent, ze groeien enorm, in tal van opzichten.

In het LeerOrkest GO leer je samen muziek maken en naar elkaar te luisteren. Ook maak je kennis met het notenschrift en de mogelijkheden om te musiceren buiten de school.

Het LeerOrkest GO komt buiten de gewone schooluren bij elkaar om aan de slag te gaan met het maken van muziek. Er zijn al LeerOrkesten aan de slag in Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Binnenkort starten ook LeerOrkesten in Middelharnis en Dirksland.

Leerlingen uit Middelharnis en Sommelsdijk kunnen vanaf maandag 4 december terecht in De Notenkraker te Middelharnis. De lessen zijn van 15.30 tot 16.30 uur. De laatste les is op 12 februari. Het andere LeerOrkest, voor leerlingen uit Nieuwe-Tonge, Herkingen, Dirksland en Melissant, komt bijeen in OBS De Inktvis te Dirksland. En wel van donderdag 7 december tot 15 februari, steeds van 15.30 tot 16.30 uur.

 

Aanmelden en meer informatie hier.


Ander nieuws