Muziekgebouw GO heeft nog plaats voor nieuwe leerlingen! Open Dag zaterdag 11 september!

Het Muziekgebouw “Goeree-Overflakkee” gaat van start met het schooljaar 2021/22 en is toegankelijk voor iedereen die de wereld van de muziek wil ontdekken.

Vanaf september starten de instrumentale en vocale lessen met een breed aanbod op het gebied van klassiek, jazz, pop, harmonie, fanfare en brassband.
Het Muziekgebouw heeft vorig schooljaar lessen gegeven aan ongeveer 400 leerlingen.
Deze leerlingen hebben les genomen op één van de instrumenten van het veelkleurig palet dat door een team van zo’n 30 vakbekwame docenten wordt aangeboden. Naast de instrumentale lessen wordt er ook zangles gegeven; zowel klassieke muziek als lichte muziek.Zaterdag 11 september: Open Dag (10.30 tot 15.00 uur) in het Diekhuus te Middelharnis.

Iedereen die in het nieuwe schooljaar 2021/22 muzieklessen wil gaan volgen is meer dan welkom bij het Muziekgebouw. Het Muziekgebouw is zodanig ingericht dat de plaatsing van leerlingen heel flexibel is; er zijn allerlei lesvormen (waaronder strippenkaarten) mogelijk en er is zeker nog plaats!

I.s.m. de havenconcerten te Goedereede is er op zaterdag 11 september een Open Dag in het Diekhuus (Beneden Zandpad 7) te Middelharnis. Van 10.30 tot 15.00 uur kunt u daar terecht om kennis te maken met een breed scala aan instrumenten en natuurlijk valt er dan ook van alles te proberen om de prachtige klanken van die instrumenten te kunnen horen!

De dag indeling is alsvolgt:

INSTRUMENTEN: Ochtend: 10.30 tot 12.30 uur Middag: 12.30 tot 15.00 uur
Blokfluit: Geen docent Docent Elly Bakker
Dwarsfluit: Docenten Lisette van den Broek + Marije Weenink Docent Lisette van den Broek
Harp: Docent Ghislaine Voorrecht Docent Ghislaine Voorrecht
Viool/Altviool: Docent Heleen DeWitte Docent Heleen DeWitte
Piano: Docent Eline de Gast Docent Piet Westhoeve
Keyboard + Piano lichte muziek: Docent Paul Stark Geen docent
Orgel: Docent Rinus Verhage Docent Rinus Verhage
Trompet/Bugel (klein koper): Docent Nelly van der Vegt Docent André Leer
Trombone/Tuba (groot koper): Docent Hugo Verweij Docent Hugo Verweij
Slagwerk: Docent Anno Appelo Docenten Sander Berkvens + Michiel Buijsse

 

Muziekcarrousel op basisscholen.

Ook gaat vanaf september het Muziekgebouw bij alle basisscholen van ons eiland weer over de vloer komen met de - speciaal voor groep 4 ontwikkelde – “Muziekcarrousel”. Deze muzieklessen zijn zo opgebouwd dat naast de algemene muzikale vorming er een grondige kennismaking met veel instrumenten plaats vindt. In de loop van het schooljaar zullen de kinderen per klas ongeveer acht docenten in hun lokaal krijgen die hen, d.mv. veel nieuw materiaal, wegwijs zullen maken in de grondbeginselen van de muziek. Bovendien zullen deze docenten de verschillende instrumenten die ze zelf bespelen gebruiken in de les en uiteraard uitgebreid laten horen.

Landelijk gezien is het idee van een Carrousel van docenten met deze lessen een nieuwe benadering van muziekonderwijs op de basisscholen; een benadering waarover de betrokkenen hier zeer enthousiast zijn!

 

Muziekgebouw GO.

Het Muziekgebouw GO wil midden in de samenleving van Goeree-Overflakkee staan; een samenleving waar al van oudsher heel veel muziek gemaakt wordt op allerlei gebied.

Het gebouw is toegankelijk voor iedereen die zich (verder) wil ontwikkelen op een instrument of in zang.

Binnen het Muziekgebouw wordt zeker ook het samen muziek maken gestimuleerd, waarbij gedacht kan worden aan ensembles, koren, harmonie- en fanfareorkesten en brassbands.

Het doel van de Muziekcarrousel is om op alle basisscholen de kinderen een goede startkwalificatie op het gebied van de muziek mee te geven zodat hopelijk een groot aantal kinderen verder hun hele leven met veel plezier blijven spelen en zingen!     


Ander nieuws