Muziek met peuters

Muziek met Peuters GAAT NIET DOOR

Muziek met Peuters is cursus voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar met als doel

“Samen muziek maken, dansen en zingen!”

Het kind maakt op een zeer eenvoudige en speelse manier kennis met muziek. De kinderen leren al spelenderwijs de taal van muziek.
Er zijn vele redenen waarom ouders met hun jong kind muziek zouden moeten maken, hieronder tref je er vijf.

Taalontwikkeling
De taalontwikkeling van het jonge kind wordt gestimuleerd door actief bezig te zijn met muziek. Ritme, melodie en intonatie vormen de basis van de taal bij je peuter. Hoe vaker het kind een liedje hoort, hoe meer hij het herkent en probeert mee te zingen. Spraakontwikkeling wordt gestimuleerd en de woordenschat vergroot.

Motoriek
Door muziek verbetert het jonge kind zowel zijn grove als fijne motoriek. Dat doet hij door bijvoorbeeld te leren trommelen met stokjes. Het verschil tussen hard en zacht wordt hierbij geleerd. De motoriek wordt verbetert door het klappen en dansen op muziek.

Muzikaliteit
Tijdens het maken van muziek, doet het jonge kind steeds een beroep op zijn hersenen. Muziek heeft invloed op beide hersenhelften. De ene hersenhelft hangt vooral samen met gevoel, terwijl de andere meer gericht is op het denken. Deze worden aan elkaar gekoppeld, wat de muzikaliteit van je peuter ontwikkelt. Daardoor kan hij beter een ritme herkennen, een melodie zingen en toonhoogtes onderscheiden. Ook kan muziek bijdragen aan een goed geheugen.

Emotie uiten
In het leven van je peuter komen heel wat emoties voorbij, van blij en vrolijk zijn tot helaas ook pijn en verdriet. Muziek helpt je peuter om gevoelens makkelijker te uiten. Emotie heeft zoveel kanten, daarbij hoort ook vreugde en plezier. Dit komt allemaal tot uiting in de muziek.

Muziek maken schept een band
Met zingen kan iedereen meedoen. Het draagt bij aan een sterkere band tussen ouder en kind, maar ook met andere kinderen.

Deze cursus wordt het seizoen 2022/2023 gegeven op

donderdag: Middelharnis in het Diekhuus

vrijdag: Stellendam in 't Haegse Huus

De 5de periode gaat niet door. 

Tijden: 09.30-10.30 uur (standaard)

Bij voldoende aanmeldingen komt er een 2e groep van 10.30-11.30 uur en wordt de groep gesplitst op leeftijd c.q. ontwikkeling van de kinderen.

Inschrijven is mogelijk per periode waarin een vast aantal lessen wordt gegeven. Deze lessen vallen tussen de schoolvakanties. Het is momenteel niet mogelijk voor meerdere periodes tegelijk in te schrijven. Houdt u de website in de gaten als u voor een volgende periode wilt inschrijven.

De kosten voor een (groot)ouder en een kind zijn voor deze cursus € 8,-/les. Maakt u gebruik van kinderopvang bij Kibeo dan zijn de kosten voor deze cursus € 7,-/les. De cursus gaat van start bij een groepsgrootte van minimaal 6 en maximaal 10 kinderen.

 

InschrijvenKlik op de links om de details van de lesprogramma's te bekijken

Muziek met peuters

Interview met docente Angelique de Boer